Hlavní obsah

Sporťák budoucnosti má displeje v brýlích a sedačku vytištěnou na míru

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tokijském autosalonu se představilo několik zajímavých novinek. S nimi se pak chlubily značky svými zajímavými koncepty, které nahlíží do budoucnosti. I Toyota jeden takový měla. A byl elektronický.

Toyota E-RacerVideo: Toyota

 
Článek

Zatímco na spoustu aut se může návštěvník autosalonu kouknout, a dokonce se jich i dotknout, Toyota představila svůj sporťák e-Racer jako virtuální vůz. Je to totiž auto, které není jen designerskou hračkou. Jde o vizi budoucnosti, jak ji známe z poloviny minulého století, kdy lidé věřili, že v roce 2000 budeme žít na měsíci, ve městech se budeme vznášet v antigravitačních bublinách a podobně.

Foto: Toyota

Toyota e-Racer

Toyota se prostě zasnila a řekla si, že budoucnost patří vozům e-Palette. Jenže taková budoucnost je pěkně nudná, a tak je vedle ní i místo pro radost, a tu radost udělá e-Racer. Jedná se o malý elektrický sporťáček, kterému bude instalována sedačka přesně na míru aktuálního řidiče a vytištěna bude na speciální 3D tiskárně. Stejně tak bude okamžitě ušita i závodní kombinéza.

Pneumatiky nejsou všechno aneb Co s autem před zimou

AutoMoto

V autě nebudou žádné displeje. Jen volant a řidič. Všechny informace se budou promítat do digitálních brýlí, které dokážou navodit jakékoli prostředí.

Tak uvidíme, jak se bude budoucnost vyvíjet. Jestli má Toyota pravdu a takový sporťáček bude součástí dopravy třeba za padesát let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám