Hlavní obsah

Speciální edice Mercedesu třídy G slaví 55 let divize AMG

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes v rámci oslav 55. výročí vzniku sportovní divize AMG odhaluje jeden z prvních výročních modelů. Jedná se o speciální edici SUV třídy G s názvem „Edition 55“.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-AMG G 63 "Edition 55"

Článek

Výročí vzniku AMG se musí náležitě oslavit a Mercedes-Benz to dobře ví. Připravil si proto řadu novinek a začíná speciálním paketem pro třídu G, který ještě vylepšuje verzi G 63 AMG. Nová verze nese příhodný název „Edition 55“.

Sedmimístný elektrický obr s obrazovkou přes celý interiér. Mercedes poodhaluje EQS SUV

AutoMoto

Vylepšení je dosud dostupné jen v Evropě a přechází s celou řadou vizuálních změn. Mezi ně patří 22palcová kovaná kola, matně šedý lak a lesklé doplňky. Nechybí pak ani paket AMG I a II, který vůz doplňuje o leskle černé lakování okolo jednotlivých dílů.

V interiéru najdou zákazníci obložení z nerezové oceli, podsvícená loga AMG, a také řadu nápisů „Edition 55“. Ocel v kabině doplňuje karbon a prošívaná kůže Nappa.

Test Mercedesu G 500: Nesmyslně dokonalý, pozérsky účelný

AutoMoto

Pod kapotou auta trůní osmiválcový vidlicový čtyřlitr se dvěma turbodmychadly s výkonem 577 koní a 850 Nm. Mimo něj je vůz pochopitelně vybaven i standardní devítistupňovou automatickou převodovkou nebo třemi uzávěrkami diferenciálu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám