Hlavní obsah

Španělská firma to s retro vzhledem Chrysleru PT Cruiser trochu přehnala

Tohle je Hurtan Author 4P, kreace španělské karosárny, která si za základ vzala Chrysler PT Cruiser Cabrio. Netvoří ji jen laminátový bodykit, také interiér je pečlivě přečalouněn. Jen označit jeho vzhled za zvláštní je příliš slabé. Tento bílý kousek byl vyfotografován v Praze.

Foto: Radek Tichý

Hurtan Author 4P v Praze

Článek

Bývalo poměrně běžné, že karosárny stavěly zakázkové karoserie na existující auta pro extrémně bohaté sběratele. Výjimečně se něco na tento způsob objeví i v současnosti. Příkladem budiž Rolls-Royce Sweptail, který stojí na základu Phantomu Coupé - existuje jeden jediný na světě a jeho cena byla údajně vyšší než 300 miliónů korun. [celá zpráva]

Do jisté míry podobný je vůz, který máme právě před sebou. Až na to, že kdyby ho někdo chtěl představit na Concorso d'Eleganza Villa d'Este, jako tomu bylo u Sweptailu, setkal by se nejspíš s trochu jinou reakcí.

Foto: Radek Tichý

Hurtan Author 4P v Praze

Jmenuje se Author 4P a je to produkt španělské karosárny Hurtan. Za jeho základ posloužil Chrysler PT Cruiser Cabrio - otevřená verze jedněmi milovaného a druhými vysmívaného vozu na pomezí hatchbacku a MPV, který definuje retro vzhled.

Karosárna Hurtan ovšem dotáhla retro aspekt ad absurdum dosazením vykulených světlometů, vysokých vystouplých blatníků ve tvaru kapek a krytem rezervního kola na zádi. Plátěná střecha ale zůstala původní, stejně jako ochranný oblouk nad hlavami posádky.

Foto: Hurtan

Hurtan Author 4P

Bílý kousek na fotografiích výše byl zachycen v Praze a podle autora fotografií mluvil jeho majitel plynnou češtinou, byť měl vůz španělské registrační značky. Údajně je to jediný kus, který se pohybuje v České republice. Fotky stříbrného auta jsou oficiálními fotografiemi karosárny.

Foto: Hurtan

Hurtan Author 4P

Ovšem práce Hurtanu se neomezuje na laminátový bodykit a nová světla. V rámci přestavby je také kompletně přečalouněn interiér kůží dle výběru zákazníka, a to včetně krytu složené střechy a částí palubní desky. A ty části, které přečalouněny nejsou, dostanou aspoň barvu odpovídající zbytku interiéru.

Interiér jinak zůstává v původní formě. To má samozřejmě výhodu v tříbodových bezpečnostních pásech na všech čtyřech místech, klimatizaci, sadě airbagů a podobné výbavě. A k šílenému exteriéru nakonec zas tak nepatřičný není.

Foto: Hurtan

Hurtan Author 4P

PT Cruiser má u nás docela širokou základnu fanoušků, kterým se líbí jeho retro vzhled. Jenže retro na něm je právě jen vzhled - na rozdíl od automobilů 40. let minulého století, na které se snaží odkazovat, má čtyřválcový motor uložený vpředu napříč a pohon přední nápravy. Hurtan si koncepci „všechno vpředu” zachovává.

Foto: Chrysler

Chrysler PT Cruiser Cabrio

Reklama

Výběr článků

Načítám