Hlavní obsah

Slovenským Autem roku 2018 je Kia Stinger. Karoq skončil až čtvrtý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Auto roku u slovenských novinářů tolik nebodovalo, dostalo bramborovou medaili. Bronz mu utekl o jediný bod. Nejlépe dopadla Kia Stinger, a to se slušným náskokem. Automobilka Kia má na Slovensku továrnu, model Stinger se tam však nevyrábí.

Foto: Petr Horník, Právo

Tohle je nové slovenské Auto roku 2018, Kia Stinger.

Článek

Stejně jako v České republice, i na Slovensku vybírá Auto roku porota složená mimo jiné z novinářů. Z celkem devíti finalistů zvítězila Kia Stinger. Porota ji ohodnotila 95 body, o 18 víc, než dostal druhý Opel Insignia.

Třetí místo s 59 body získalo Suzuki Ignis a české Auto roku 2018, Škoda Karoq, skončilo čtvrté s 58 body. Ve srovnání s českou anketou si tak Stinger s Karoqem prohodili místa - Stinger u nás skončil čtvrtý. [celá zpráva]

Karoq u nás získal prvenství také o 18 bodů, jenže protože máme hodnocení odlišné, jeho skóre bylo 1 141 bodů a rozdíl 18 bodů tak můžeme označit za velmi malý. Druhé BMW řady 5 dostalo 1 123 bodů, třetí Opel Insignia skončil s 1 078 body a čtvrtý Stinger se nad tisícovku s 982 body nedostal.

Foto: Petr Horník, Právo

KIA Stinger 2.0 T-GDI

Českou anketu vyhrála Škodovka již počtvrté v řadě - v roce 2015 to byla tehdy nová Fabia, pak Superb a Kodiaq. Za posledních 10 let ale vozy domácí značky vyhrály v šesti případech.

Kia má na Slovensku továrnu, konkrétně v Žilině, Stinger se však vyrábí v Koreji. Ze žilinských linek sjíždějí modely cee'd, Sportage a Venga a nová Sportage na Slovensku titul auta roku nezískala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám