Hlavní obsah

Škoda začíná odhalovat Kodiaq RS, Nürburgringem jej prohnala Sabine Schmitzová

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Škoda začala odtajňovat nový model Kodiaq RS. Zatím zveřejnila upoutávku na video ze závodního okruhu Nürburgring. Slavnou Severní smyčku (Nordschleife) totiž nové er-eso obkroužilo v novém rekordu. Více budeme vědět už brzy.

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Kodiaq RSVideo: Škoda Auto

 
Článek

V tiskové zprávě automobilka píše o „rekordní jízdě”. O jaký rekord se jedná, není jasné, možná jde o nejrychlejší SUV v rámci škodovky, možná o něco úplně jiného. Už za dva dny, 14. června, Škoda ukáže kompletní video a zveřejní více informací.

Za volantem karoqu v „Zeleném pekle” seděla špičková závodnice - Sabine Schmitzová, vítězka zdejší 24hodinkovky. Zvláštností je, že s Kodiaqem RS nejela sama, doprovod jí dělal František Drábek, vedoucí produktové řady Compact, který se na vývoji auta spolupodílel.

Foto: Škoda

BEZ KOMENTÁŘE: Škoda Kodiaq

Patrně jen s TDI

Model bude pohánět podle našich informací turbodieselové BiTDI, benzínový motor TSI k dispozici nebude. Dvoulitrové dvakrát přeplňované TDI bude nabízet 240 koní (176 kW) a točivý moment 500 Nm (při 1750 otáčkách). Standardem pro nejsilnější dieselový motor bude sedmistupňová automatická převodovka DSG a pohon obou náprav.

Kodiaq RS dostane specifická dvacetipalcová kola a agresivněji tvarovaný přední nárazník. Vzadu jsou pak zvýrazněné koncovky výfuku. Vnitřek je stejný jako u běžných verzí, jiná jsou ovšem sedadla s výraznějším tvarováním a integrovanou hlavovou opěrkou. Poznávacím znamením jsou kromě černých zrcátek také typické znáčky RS.

Ve světové premiéře se nový Kodiaq RS ukáže počátkem října na pařížském autosalonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám