Hlavní obsah

Škoda ukázala první skici Kodiaqu GT, specialitky pro Čínu

Kupé verze Škody Kodiaq se poodhaluje na třech oficiálních ilustracích, ovšem netěšte se příliš - je to model určený exkluzivně pro čínský trh. Bude tam tvořit vrchol nabídky.

Foto: Škoda 3x

Skica Škody Kodiaq GT

Článek

Protože čínský trh je pro Škodovku největším odbytištěm na světě, zůstane Kodiaq kupé - model označený Kodiaq GT - jen tam. „První SUV-coupé v modelové paletě české značky se v Číně ujme role vlajkové lodi a nositele image,” stojí v tiskové zprávě automobilky.

Ta zveřejnila tři ilustrace, které dost jednoznačně nastiňují vzhled hotového auta. Všechno se točí kolem „bočních linií ve stylu kupé”, jak dále Škoda píše, tedy svažující se linie střechy a ostřeji skloněných D-sloupků spolu se zadním sklem.

Foto: Škoda

Skica Škody Kodiaq GT

S tím, jak mladoboleslavská automobilka klade důraz na praktičnost, můžeme očekávat, že hlavy zadních cestujících nebudou trpět nedostatkem prostoru, jako se to děje např. v BMW X6, autě typově stejném. [celá zpráva]

V  kabině příliš novinek nečekejme, palubní deska vypadá shodná s tou v již prodávaném Kodiaqu. Jinak ale vypadají sedačky s integrovanými opěrkami hlavy.

Foto: Škoda

Skica Škody Kodiaq GT

Nechoďme kolem horké kaše, Kodiaq GT vypadá na těchto skicách vážně lákavě. Škoda v tiskové zprávě píše, že s jeho uvedením na trh bude Čína „po určitou dobu jediným trhem, na kterém bude Škoda nabízet celkem čtyři modely kategorie SUV”. Jestli to může naznačovat, že se na Kodiaq GT můžeme někdy v budoucnu těšit i v Evropě, ovšem raději nespekulujme.

Reklama

Výběr článků

Načítám