Hlavní obsah

Na elektromobil velikosti fabie je ještě brzy, říká šéf Škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během čtyř let se v nabídce Škody objeví tři nové elektromobily, avšak na elektrické auto velikosti fabie je ještě čas. Náklady na stavbu elektromobilu jsou zatím příliš vysoké.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda Vision 7S

Článek

Nejbližší tři elektrická auta značky Škoda mají na trh přijít do roku 2026. Podle vyjádření Klause Zellmera, generálního ředitele automobilky, pro britský magazín Autocar mezi nimi však nebude auto velikosti fabie.

„Největší výzvou v současnosti jsou náklady na bateriový elektromobil, zejména při výrobě auta jako fabia. Budeme muset být trpěliví,“ cituje magazín Zellmerova slova na adresu levnějších elektromobilů.

Foto: Škoda Auto

Koncept Škoda Vision 7S

Třemi novými vozy má být crossover, známý prozatím pod jménem Elroq, velké SUV založené na konceptu Vision 7S a kompaktní městské SUV, technicky spřízněné s Cuprou Urban Rebel. První z těchto vozů se má objevit už v roce 2024, další dva v roce 2026.

Posun ve strategii přichází spolu s přehodnocováním plánů na elektromobilitu v rámci celého koncernu Volkswagen. To se děje poté, co Herberta Diesse v čele koncernu vystřídal Oliver Blume.

Reklama

Výběr článků

Načítám