Hlavní obsah

Škoda Superb má nevlastního bratříčka studii Enve

Novinky, Andrej Poliak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Národním technickém muzeu v Praze bude až do neděle k vidění studie vozu vyšší střední třídy Škoda Enve, kterou vytvořila autorská dvojice "design-brothers" Petr Novák a Ondřej Václavík. Studenti Vysoké školy umělecko průmyslové v Praze se nechali inspirovat modelem Škoda Superb. Studie bude vystavena v rámci Designbloku '04.

Foto: archiv AGEL

Dnešní maminky chtějí být informované a na porod připravené, proto stále více roste zájem o předporodní kurzy a přednášky.

Článek

Studenti koncept vytvářeli se snahou navrhnout vůz, který by mohl nést označení vlajková loď. Výraz studie je odlišný od současné modelové produkce mladoboleslavské automobilky. Mladíci dokonce změnili i design loga Škody Auto.

Studie bude představena na vernisáži ve středu od 18. hodin v Národním technickém muzeu.

.: ANKETA
Oznámkujte design studie Škoda Enve.
Hlasujte v anketě na konci článku.

Čelní světlomety jsou podobné těm, které má tovární studie Roomster. Zcela přepracován byl koncept čelní masky, která ztratila dnes již charakteristickou mřížku s chromovým orámováním. Nahradil ji podélný otvor. Koncept využívá moderních technologií jako jsou například zadní led-diodové světlomety, které disponují větší svítivostí s nižšími nároky na spotřebu energie.

Poznávací značky jsou zasazeny pod sklem. "Toto řešení je tvarově čistší, aerodynamicky příznivější a zároveň otevírá nové koncepční možnosti v přístupu k označování automobilů - display, čárové kódy, čipy...," informovala Šárka Váňová z oddělení vnějších vztahů VŠUP.

Anketa

Oznámkujte design studie Škoda Enve.
1
61 %
2
13,2 %
3
9,5 %
4
6,7 %
5
9,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4661 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám