Hlavní obsah

Škoda představí v Paříži i elektrickou Octavii

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Mladoboleslavská automobilka na autosalonu v Paříži představí kromě ekologicky zaměřených verzí GreenLine údajně také studii Octavie, poháněnou výhradně elektrickou energií. Novinkám to neoficiálně potvrdily dva zdroje z mladoboleslavské automobilky.

Foto: maž, Novinky

Škoda Octavia - současná sériová verze

Článek

Škoda Auto v polovině září uvedla, že na pařížský autosalon, jenž začíná tento týden, přiveze vylepšené vozy z edice GreenLine. Tyto vozy pohání dieselové motory s přímým vstřikováním - 1.2 TDI CR 55 kW nebo 1.6 TDI CR 77 kW, nově je v nabídce tzv. Start-Stop systém a rekuperace brzdné energie. Škoda začala první generaci verze GreenLine nabízet v roce 2008 pro modely Fabia, Roomster, Octavia a Superb [celá zpráva].

Podle dvou dobře informovaných zdrojů z mladoboleslavské automobilky, kteří si nepřáli uvést své jméno, Škoda na pařížskou automobilovou přehlídku schovává ještě jedno překvapení. Tím má být studie Octavie, jenž bude poháněná výhradně elektrickou energií. Funkční studie by měla na jedno nabití ujet 120 kilometrů. Oproti sériové verzi by se studie měla lišit také vnějším vzhledem.

Mluvčí Škoda Auto Evžen Krauskopf tyto informace odmítnul komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám