Hlavní obsah

Škoda poodhaluje interiér nového elektromobilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá upoutávka na nové elektrické SUV od mladoboleslavské automobilky ukazuje skicu interiéru. Novinka se představí v pátek během výroční tiskové konference.

Foto: Škoda Auto

Skica interiéru elektrického SUV od Škody

Článek

Poté, co Škoda nabídla letmý pohled na příď chystané novinky, prezentuje také interiér. K dispozici je pouze skica; a komentář automobilky se omezuje na fakt, že půjde o elektromobil.

K vidění je dominantní obrazovka uprostřed a malý displej před řidičem. Ambientní osvětlení lemuje přístrojovou desku. Středový tunel nahrazuje zřejmě velkorysý odkládací prostor.

Zatím není jasné, o jaký model půjde. Škoda letos chystá premiéru hned dvou elektrických SUV. Své potvrzené jméno už má Elroq. Kromě daností, jako jsou elektrické „E“ na začátku a „q“ pro SUV na konci, v sobě tento název skrývá i odkaz na současný model Karoq.

Škoda poodhalila příď nového SUV, premiéra je za rohem

AutoMoto

Právě segment o velikosti karoqu má elroq zaujmout, jen půjde čistě o elektromobil. Představit si novinku lze také jako menší verzi enyaqu, na jehož sdílené platformě MEB bude postavena.

Upoutávka však může patřit také ještě menšímu elektrickému SUV, jehož název zatím Škoda tají. Půjde o jeden z malých a dostupných vozů, který se vedle Volkswagenu ID.1 a Cupry rival bude vyrábět ve Španělsku.

Sochy pomalu ožívají

Oba zmíněné vozy jsou součástí elektrické ofenzivy Škody představené v roce 2023. Tehdy mladoboleslavská automobilka uvedla, že do roku 2026 představí šest nových elektromobilů. Dva z toho jsou již venku – faceliftovaný Enyaq a Enyaq Coupé.

S letošním elroquem se ukáže právě malé SUV s pracovním názvem „Small“ s délkou asi 4,2 metru a cenou kolem 25 000 eur (asi 632 000 korun), ale i elektrické kombi coby obdoba octavie nebo sedmimístné SUV vycházející z konceptu Vision 7S.

Všechny zmíněné novinky Škoda již ukázala formou nepojízdných soch, které napoví leccos i o proporcích elroqu.

Škoda odhalila předobrazy šesti elektromobilů

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám