Hlavní obsah

Škoda na pět dní přeruší výrobu v Kvasinách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto na pět dní zastaví výrobu v Kvasinách, kde z výrobních linek sjíždějí modely Roomster, Yeti a Superb. Závod se bude upravovat pro náběh výroby nových nebo modernizovaných modelů, které Škoda připravuje na letošní rok. Továrna na Rychnovsku však kvůli odstávce nevyrobí několik tisíc aut.

Foto: Škoda Auto

Roomstery se nově vyrábějí v Kvasinách.

Článek

Nová auta mladoboleslavské automobilky většinou budou modernizované verze současných vozů nebo jejich nové karosářské varianty. Tento počet nových aut - oficiálně osm - je nejvyšší v historii značky.

Podle vyjádření mluvčího Jozefa Baláže odstávka automobilku neohrozí a byla nutná, aby se upravily třeba technologie ve svařovně karosérií nebo na finální montážní lince vozů. Pro delší odstávku zřejmě rozhodlo i to, že nyní klesá poptávka po autech, zejména v Evropě.

"Aktuální situace na evropských trzích ovlivňuje samozřejmě i nás, naše výrobní závody jsou však schopné na tyto výkyvy flexibilně reagovat," uvedl Baláž. Podle Baláže navíc ze začátku roku může poptávku po mladoboleslavské značce ovlivnit také čekání zájemců na nové modely.

Odstávka proběhne od 11. do 15. března, další přerušení výroby zatím automobilka neplánuje. Škoda Auto připravuje výrobu nových modelů, což je součástí cíle, že chce do roku 2018 vyrábět ročně 1,5 miliónu vozů. Loni mladoboleslavská automobilka prodala rekordních 939 200 aut, meziročně zvýšila prodej o 6,8 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám