Hlavní obsah

Škoda letos kvůli čipové krizi nestihne vyrobit 100 000 vozů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Škoda Auto v letošním roce kvůli chybějícím čipům nedokáže vyrobit 100 000 vozů. Uvedl to podle agentury DPA šéf podniku Thomas Schäfer v rozhovoru s německým listem Augsburger Allgemeine. V loňském roce Škoda Auto vyrobila zhruba 940 000 vozů, upozornila DPA.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Fabia

Článek

„Nedostatek čipů nesmírně bolí, mimo jiné proto, že poptávka po našich automobilech je nadále velmi vysoká,” uvedl Schäfer.

Vyjádřil nicméně naději, že potíže s nedostatkem čipů v příštích týdnech poněkud poleví, a to díky vyšší produkci v Malajsii.

„Čipová krize bude pokračovat také v příštím roce, ale snad už nebude tak silná jako v roce 2021,” dodal. Škoda Auto je součástí německého koncernu Volkswagen. Ten v pátek oznámil, že odbyt Škody Auto se v srpnu meziročně snížil o 34,3 procenta na 53 900 vozů.

Hranice 50 tisíc nedodělaných škodovek ohrožuje cash flow, říká předseda podnikové rady

AutoMoto

Tempo poklesu tak mírně zrychlilo z červencových 30,9 procenta. Za prvních osm měsíců roku nicméně odbyt Škody Auto vykázal nárůst o 4,4 procenta na 644 200 vozů.

Časopis Škodovácký odborář minulý měsíc uvedl, že mladoboleslavská automobilka pokračuje v rušení části směn kvůli chybějícím čipům, které se používají v palubní elektronice. Podle odborů se dají problémy očekávat ještě na podzim.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám