Hlavní obsah

Škoda Karoq letos opustí bratislavský závod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislavská továrna německé automobilky Volkswagen ještě letos ukončí montáž SUV Škoda Karoq, kterou zahájila na podzim roku 2020. Montáží tohoto modelu z kapacitních důvodů vypomáhala automobilce Škoda Auto, která tento model vyrábí také v Kvasinách. Slovenský závod Volkswagenu naopak získal výrobu modelů Škoda Superb a Volkswagen Passat.

Foto: Škoda Auto

Výroba Škody Karoq

Článek

„Konec produkce karoqu očekáváme 20. prosince. Dosud jsme na Slovensku vyrobili přibližně 65 000 karoqů, z toho více než polovinu v letošním roce,“ uvedla mluvčí slovenské divize Volkswagenu Lucia Kovarovič Makayová.

Slovenský závod Volkswagenu nezajišťuje celou produkci karoqů, jako je tomu u jiných modelů z jeho výrobního portfolia. Továrna dostává z Kvasin nalakované karoserie, ke kterým pak vyrábí podvozky.

Karoqy se vyrábí na lince, do které Volkswagen zařadil produkci nových modelů střední třídy, Škody Superb a Volkswagenu Passat, jehož minulá generace se vyráběla v německém Emdenu, který se dnes soustředí na elektromobily.

Superb se s novou generací na Slovensko přesunul z Kvasin, čímž mimo jiné karoqu uvolnil české kapacity.

Škoda začala vyrábět nový superb. První dorazí kombi, na liftback si ještě počkáme

AutoMoto

První jízda ve Škodě Karoq po modernizaci: Rodinná stálice s chytrými sedačkami

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám