Hlavní obsah

Škoda chystá jedinečný kamiq pro rally, navrhli ho studenti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmým žákovským autem Středního učiliště Škody Auto bude crossover Kamiq upravený pro pouštní rally.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq upravená v rámci žákovského projektu.

Článek

Už tradiční projekt zvaný Azubi od učňů z Mladé Boleslavi je k vidění zatím na designérské skice. Z kamiqu v rámci přestavby zřejmě vznikne třídveřový vůz. Zatímco příď dostane spíše decentní změny, změní se silueta vozu a záď, které bude dominovat střešní spoiler.

Dosud nepojmenovaný koncept se pro účely úprav specifických pro dálkové rally přizpůsobí i zvýšenou světlou výškou a terénními koly o větším průměru.

Za volantem Škody Slavia

AutoMoto

Žákovské vozy postavené týmem studentů mají ve škodovce tradici už od roku 2014. Na osmém takovém voze nyní pracuje tým 25 studentů. Jako vždy se jedná o komplexní práci týmu, která zahrnuje prvotní nákresy, ale i technická řešení a realizaci konceptu. S nejedním už jsme se poté dokonce v rámci krátké redakční zkušenosti svezli.

Studenti znovu spolupracují nejen se svými učiteli, ale i s designéry automobilky včetně šéfdesignéra Olivera Stefaniho. „Žáci odvedli vynikající práci. Návrhy odrážejí jejich kreativitu a jejich velké nadšení pro tento projekt,“ komentuje aktuální výsledek Jiří Hadaščok, koordinátor designu exteriéru.

Řídili jsme Škodu Sunroq, má skvělý zvuk výfuku a jezdí jako běžný karoq

AutoMoto

„Návštěva v designovém oddělení pro nás byla opravdovým zážitkem. Od zkušených designérů jsme dostali důležité rady a náš vysněný vůz s jejich podporou získal zcela konkrétní podobu,“ říká studentka čtvrtého ročníku oboru provoz a ekonomika dopravy.

Autoři projektu zatím nezveřejnili datum úplného představení novinky, která se sice na tratě rally nechystá, zůstane však jedinečným konceptem ve sbírce automobilky.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq upravená v rámci žákovského projektu.

Foto: Škoda Auto

Škoda Kamiq upravená v rámci žákovského projektu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám