Hlavní obsah

Škoda chce příští rok vyrobit 100 tisíc karoqů

Novinky, ČTK, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci předprodeje automobilka prodala 3000 karoqů, oficiálně prodej v Česku začíná příští týden. Karoq se v Kvasinách vyrábí od července, příští rok by zdejší továrna měla vyrobit 100 tisíc karoqů.

Foto: Petr Mlch, ČTK

Škoda Karoq

Článek

Škoda v příštím roce plánuje prodat v Česku 13 000 až 14 000 vozů kategorie SUV, do které kromě modelu Karoq patří také větší Kodiaq. Díky nabídce těchto modelů by mohl vzrůst podíl SUV na prodeji nových aut ze současné necelé čtvrtiny na více než 30 procent. Další nárůst se čeká s příchodem nového crossoveru od Škody v roce 2019.

Naše první jízdní dojmy ze Sicílie najdete ve včerejším článku. [celá zpráva]

Karoq se vyrábí ve východočeských Kvasinách. Od příštího roku by měl sjíždět i z linky v Mladé Boleslavi, kde nahradí model Rapid, který se přesouvá na linku vyrábějící Fabii a Rapid Spaceback.

Do roku 2025 plánuje Škoda pět modelů na elektrický nebo hybridní pohon, o pět let později by měla mít elektrickou verzi u každé modelové řady. Vedle toho bude rozšiřovat i nabídku modelů na CNG.

Foto: Petr Mlch, ČTK

Škoda Karoq

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám