Hlavní obsah

Rudé zástěrky a karbonové lišty. Na Toyotě Yaris Cross se už vyřádila tovární divize

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Crossover z Toyoty Yaris se na evropském trhu objeví až příští rok, na domácí půdě v Japonsku ale vstupuje do prodeje. Tovární oddělení Gazoo Racing už přispěchalo se svým katalogem příslušenství. A jak je pro Japonce příznačné, při zdi se nedrží.

Foto: Toyota

Toyota Yaris Cross s prvky Gazoo Racing

Článek

Opravdu ostrou verzi si zatím závodní divize Gazoo přichystala pro klasický Yaris. Větší Yaris Cross si alespoň prozatím musí vystačit s doplňky příslušenství.

Nově zveřejněný katalog, který nyní slouží pro japonské zákazníky, obsahuje i opravdu výrazné prvky. Jako třeba velké zástěrky v rudé barvě, které připomínají závodní speciály v rally.

Exteriér lze vyzdobit karbonovými prvky, včetně části předního nárazníku či dveří. Z uhlíkového kompozitu může být dokonce i držák registrační značky. Vybrat lze také černé osmnáctipalcové disky kol. Sportovní výfuk se dvěma koncovkami pak s agresivním designem náramně ladí.

Toyota Yaris Cross odhalena. Nový malý crossover nabídne i pohon všech kol

AutoMoto

I když lze tyto prvky nasadit zatím jen na základní tříválcové motorizace, k japonskému kultu patří. Toyota není rozhodně první ani poslední automobilkou, která chce konkurovat externím tuningovým společnostem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám