Hlavní obsah

Retro koncept Hyundai N Vision 74 míří do prodeje, ovšem značně zmenšený

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci výrazného konceptu sportovního vozu Hyundai N Vision 74, kteří snili o jeho vlastnictví a řízení, mohou slavit. Vůz skutečně míří do prodeje - ovšem pouze v podobě dálkově ovládaného modelu.

RC model Hyundai N Vision 74Video: Hyundai

 
Článek

Koncept Hyundai N Vision 74, představený v roce 2022, vzbudil velké vášně. Kupé kombinující design ikonického Hyundai Pony Coupe Concept 1974 s aktuálním designovým jazykem značky si získal mnoho fanoušků, kteří doufali v jeho výrobu.

O výrobě produkčního vozu, který měl mít výkon okolo 800 koní a elektrický pohon všech kol s dvojicí elektromotorů a vodíkovými palivovými články, se od představení konceptu objevila celá řada spekulací. A ty se často rozcházely a vylučovaly.

Podle posledních informací korejského ETNews by skutečně měla vzniknout limitovaná série tohoto vozu, čítající zhruba sto kusů, jejichž výroba by mohla začít v roce 2026. Bez ohledu na tyto zvěsti se však automobilka rozhodla potěšit fanoušky již nyní.

Na stránkách Hyundai Collection totiž představila dálkově ovládaný model konceptu N Vision 74 v měřítku 1:10, který je zatím dostupný pouze pro zákazníky na jihokorejském trhu za cenu 498 000 jihokorejských wonů, tedy necelých 8500 Kč. V budoucnu by se však model mohl dostat i na další trhy.

Model dlouhý 460 mm, široký 185 mm a vysoký 125 mm má šasi vyrobené z ABS plastu a karoserii z polykarbonátu. Výroba probíhá v Číně a model je určen pro děti starší 14 let. K jeho ovládání slouží pistolový ovladač s volantem.

Koncept retro sporťáku Hyundai N Vision 74 má šanci na sériovou výrobu

AutoMoto

Hyundai zvažuje sériovou verzi retro sporťáku

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám