Hlavní obsah

Renault Megane může být obětován elektromobilitě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Megane je se značkou Renault neodmyslitelně spojen, prodává se ve čtyřech generacích už 25 let. Podle slov šéfdesignéra Laurense van den Ackera je však možné, že uvolní místo nějakému elektromobilu.

Foto: Petr Horník, Právo

Renault Megane R.S.

Článek

Když se mluví o tom, že automobilka přestane nějaký model vyrábět, aby měla víc peněz na vývoj elektromobilu, většinou se to týká těch aut, která mají velmi úzkou cílovou skupinu zákazníků. Jenže podle britského AutoExpressu může u Renaultu skončit vůz, jehož cílová skupina je obrovská - hatchback Megane.

Tohle jméno je s Renaultem spojeno od roku 1995, kdy první Megane nahradil model 19, a nabídku francouzské značky bez něj si fanoušci těžko představí. Přesto je možné, že si Renault nebude moci dovolit jeho vývoj.

Foto: Petr Horník, Právo

Renault Megane R.S.

„Když začneme do portfolia přidávat řadu elektromobilů, některá další auta ji budou muset opustit, protože si prostě nemůžeme dovolit vyvíjet všechno najednou,” cituje britský web Laurense van den Ackera, šéfdesignéra značky. „Megane je v segmentu, který je čím dál víc pod tlakem. Musíte investovat tam, kde je budoucnost trhu,” pokračoval.

Renault Megane dostal facelift. Změny se dotkly hlavně motorů

AutoMoto

Zní to jako náznak, že se s Meganem výhledově nepočítá. Ovšem, může se stát elektromobilem či alespoň plug-in hybridem; Renault má s elektrickými auty zkušenosti díky modelům Zoe a Kangoo Z.E., které prodává od roku 2012, resp. 2011.

Reklama

Související články

Na vzdálenou chatu elektromobilem? Ano, ale...

Ta otázka mě napadla už dřív – dají se elektromobilem v Česku jezdit i dlouhé vzdálenosti? Ve velkých městech je to relativně snadné, veřejných nabíjecích...

Výběr článků

Načítám