Hlavní obsah

Range Rover dostal ještě silnější osmiválec i takřka nekonečné možnosti individualizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Land Rover si pro svůj největší a nejluxusnější model Range Rover připravila aktualizaci pro modelový rok 2024. Nejcitelněji se vylepšení dotkne verze SV, která nabídne místo 530 koní výkon 615 koní díky mild-hybridnímu pohonu.

Foto: Land Rover

Range Rover modelového roku 2024

Článek

Současný Range Rover je stále novinkou, britská automobilka se ovšem i tak rozhodla vylepšit některé verze největšího SUV ve svém portfoliu. Největší změna se týká modelu s označením SV, který náročným zákazníkům nabídne tradiční luxus, ale mimo to také vyšší výkon.

Range Rover SV 2024 totiž pod kapotu dostane dvakrát přeplňovaný 4,4litrový motor V8, tentokrát ovšem s mild-hybridní asistencí, v nejsilnější variantě tak nabídne výkon 615 koňských sil.

Slabší, třílitrový šestiválec s plug-in hybridní elektrickou jednotkou je rovněž vylepšen, s označením 550e na elektřinu ujede 81 kilometrů a nabídne výkon 542 koní.

Test Range Roveru: Do lesa i na operu

Testy

Celé spektrum modelů Range Rover pro příští rok dostane také nejnovější verzi palubního informačního systému Pivi Pro, který je přístupný prostřednictvím 13,1palcové obrazovky. Inženýři dále do auta přidali třeba nový off-road tempomat Terrain Response 2 nebo systém Dynamic Response Sport, který kontroluje přílišné náklony při zatáčení.

Zákazníkům, kterým bude malá standardní nabídka Range Rover, pak LR nabídne verzi SV Bespoke, která zájemcům značně rozšíří portfolio různých laků, materiálů a barev.

Konkrétně se jedná o 391 různých barev materiálů, 230 barev interiérů a další možnosti jako použití skutečného zlata či dalších ušlechtilých kovů. Bespoke také garantuje, že je výrobce schopen vyrobit prakticky jakýkoli lak.

„S novou službou uvedení do provozu SV Bespoke zveme naše nejnáročnější klienty, aby se stali tvůrci svého skutečně jedinečného vozidla – vybrali si povrchové úpravy, které si přejí, a nechali se vést naším designérským týmem,“ uvedla Geraldine Inghamová, generální ředitelka Range Rover.

Range Rover Sport SV dorazí brzy. S motorem V8 a obřím výkonem

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám