Hlavní obsah

Range Rover Velar prošel faceliftem, interiér se inspiroval u větších sourozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Land Rover aktualizovala pro modelový rok 2024 své SUV Range Rover Velar. Auto si sice ponechalo svůj typický vzhled, ale změny jsou patrné jak v exteriéru, tak především v kabině.

Foto: Land Rover

Range Rover Velar po faceliftu

Článek

Range Rover Velar už svým původním vzhledem v roce 2017 zaujal, ale britská automobilka se rozhodla jej pro modelový rok 2024 ještě aktualizovat. Modernizace přitom přináší více, než se na první pohled může zdát. V exteriéru totiž došlo pouze k lehké úpravě přední masky, LED světlometů a spodní části zadního nárazníku.

K daleko větším změnám došlo v kabině. Nově se na středové konzoli například objeví jen jeden displej s úhlopříčkou 11,4 palce místo dvou. Zobrazuje nejnovější verzi infotainmentu Pivi Pro. Ten mimo jiné spolupracuje i s hlasovým asistentem Amazon Alexa.

Přepracovaný je pak i samotný středový tunel, na kterém zbyl jen volič automatické převodovky. Celková koncepce tak napodobuje dva novější a větší modely, tedy největší Range Rover a Range Rover Sport.

Kabina byla mimo jiné obohacena o několik nových odstínů koženého čalounění a dalších látek, které naopak kůži nahrazují.

Všechny dostupné motorizace včetně dvoulitrových čtyřválců a třílitrových šestiválců jsou mild-hybridní, mimo provedení P400E, které lze coby plug-in hybrid dobíjet ze sítě. Díky přepracované baterii má větší dojezd v čistě elektrickém režimu až 64 km.

Aktualizovaný velar je možné objednávat již nyní. Předběžné ceny začínají od 1 798 128 Kč.

Test Range Roveru: Do lesa i na operu

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám