Hlavní obsah

Range Rover Sport SV dorazí brzy. S motorem V8 a obřím výkonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská automobilka Range Rover už brzy představí svoji nejsilnější a nejpokročilejší verzi modelu Sport s přízviskem SV. Silné SUV si premiéru odbyde 31. května, pod kapotu dostane motor V8 a výkon přes 600 koní.

Upoutávka na Range Rover Sport SVVideo: Land Rover

 
Článek

Nejdynamičtější a nejvyspělejší Range Rover všech dob. Tak nový model Sport SV, dříve také SVR, popisuje britská automobilka pod křídly Jaguar Land Rover. Novinka je určena pro modelový rok 2024 s tím, že premiéru bude mít posledního května letošního roku. A podle všech indicií se je opravdu na co těšit.

Novinka, která byla nedávno spatřena při testování na Nürburgringu v lehkém maskování, dostane nově pod kapotu 4,4l dvakrát přeplňovaný motor V8 s mild-hybridní technologií z BMW X5 M Competition. I díky tomu víme, že nový Range Rover bude mít přibližně 625 koňských sil jako BMW, ale samozřejmě může dojít ke snížení nebo také zvýšení výkonu.

Budoucí vlajková loď Range Roveru se od běžného modelu Sport bude odlišovat i jinak než názvem a motorem. Auto by podle všech informací mělo nabídnout nový přední nárazník s většími otvory pro přívod vzduchu, černou mřížku chladiče, nový brzdový systém a chybět nebude ani pohon všech čtyř kol. V kabině se pak bude patrně jednat o menší změny, hlavně v rámci různých nových materiálů a samozřejmě i možnosti kabinu osadit nápisy SV.

Britská automobilka mimo jiné uvedla, že zpočátku bude novinku nabízet jen jako limitovanou edici, která bude k dispozici jen vybraným zákazníkům. Otázkou pak zůstává, kolik kusů se následně podívá k dalším majitelům. Více informací se ovšem jistě dočkáme na konci května.

Range Rover Sport míří na trh v nové generaci

AutoMoto

Reklama

Související články

Test Range Roveru: Do lesa i na operu

Nová generace automobilové ikony opět ukazuje, že neexistuje situace ani místo, kde by vypadala nepatřičně. I když se totiž bavíme o více než pětimetrovém...

Výběr článků

Načítám