Hlavní obsah

První SUV od Aston Martinu ukazuje interiér

Novinky, fra

Už zanedlouho se představí nové luxusní SUV Aston Martin DBX. Automobilka na něj láká už neuvěřitelně dlouho. Po zatím pár nezřetelných fotografiích a videích se konečně objevuje fotka, která je jasná a zřetelná – interiér.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DBX

Článek

Napínání zákazníků před začátkem prodeje je dnes velmi obvyklé. Aston Martin to ale dotáhl do extrému. Od konceptu DBX k sériové podobě uplynuly už čtyři roky, a i když značka chvíli mlžila, že tohle auto nevyrobí, nakonec musela s pravdou ven. Vyrobí, a dokonce pro auto připravila novou hliníkovou platformu, takže historky o váhání nad výrobou nakonec vyzněly poněkud lacině.

Aston Martin DBX může být přizpůsoben pro psy i pušky

AutoMoto

První fotografie interiéru ukazuje, že tady si dala značka opravdu hodně záležet. Však také musí pořádně zaujmout zákazníky, kteří by jinak přešli třeba k Bentley nebo německým značkám. Zase je tu interiér ve stylu GT – sportovní (hlavně sedadla), elegantní a luxusní. Žádná moderna. Prostě sázka na jistotu, a hlavně na vkus movitých zákazníků.

Aston Martin DBXVideo: Aston Martin

Je vidět velký digitální přístrojový štít za volantem a velký displej infotainmentu. Velmi efektní je ohromné střešní okno, které patrně nebude posuvné. Všude jsou velmi luxusní materiály jako kůže, kov a dřevo.

Škoda poodhaluje interiér nové Octavie, designové skici potvrzují nejen zvláštní volant

AutoMoto

Ovšem nezapomnělo se ani na praktičnost, takže třeba do přihrádky ve středové opěrce se vejde lahev o objemu 1,5 litru. Značka také hodně sází na prostor na zadních sedadlech. Uvidíme, kdo bude mít větší – Bentley, nebo Aston Martin?

Foto: Aston Martin

Maskovaný prototyp Astonu Martin DBX se prohání velšskými lesy

Ještě připomeňme, že tohle auto bude vůbec poprvé poháněno dvojitě přeplňovaným osmiválcem AMG o výkonu 405 kW a točivém momentu 700 N.m. Od Mercedesu bude pocházet i osmistupňový automat. Podvozek pak bude vzduchový a půjde jej nastavovat v rozmezí 75 mm. Cena by měla začínat na 4,9 milionech korun.

Reklama

Související články

Vůz Jamese Bonda se prodal za 149 milionů

Jeden z nejslavnějších filmových automobilů všech dob, Aston Martin DB5 agenta 007 Jamese Bonda, byl prodán v aukci na automobilovém týdnu v kalifornském...

Výběr článků

Načítám