Hlavní obsah

První snímky nové Škody Kodiaq s minimálním maskováním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špionážním fotografům se pravděpodobně podařilo zachytit prototyp Škody Kodiaq druhé generace ve své sériové karoserii. Novinka se představí na konci letošního roku, stejně jako nový superb.

Foto: Carpix/Novinky.cz

Škoda Kodiaq druhé generace

Článek

Prototyp nového kodiaqu má podobné podlouhlé proporce jako současná generace největšího SUV mladoboleslavské automobilky. Dlouhé zadní dveře a výrazný zadní převis karoserie naznačují, že by se opět mohlo jednat o až sedmimístný model.

Na zádi jsou vidět části horizontálně členěných svítilen se světelným podpisem podobným jako u BMW X5 před modernizací.

Příď se svislými aerodynamickými otvory, typickým tvarem masky chladiče a čtveřicí světlometů naznačuje, že půjde spíše o designovou evoluci. Ostře řezané světlomety připomínají indický kushaq.

Technicky však půjde o zcela nový model. Stejně jako chystaný nový superb a passat by měla novinka stát na platformě MQB Evo, která počítá zejména s hybridními pohony o více stupních elektrifikace, od mild hybridů s elektrickou asistencí po externě nabíjecí plug-in hybridy.

Dvojice vlajkových modelů bude jednou z posledních premiér konvenčních modelů. Škoda se nyní soustředí především na plně elektrickou ofenzivu, kdy k enyaqu do roku 2026 přibudou tři nové elektromobily včetně dvou kompaktních.

Nový superb a kodiaq dorazí ještě letos, potvrdila Škoda

AutoMoto

Za volantem Škody Kodiaq po faceliftu: Vylepšení dobrého auta

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám