Hlavní obsah

Prohlédli jsme si novinky od Mercedesu: novou třídu E, elektrické EQE SUV i historický závoďák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vize elektrické budoucnosti, nejnovější manažerský sedan, dodávka s francouzskými kostmi i replika legendární Rote Sau lákaly návštěvníky motoristické slavnosti Legendy na stánek automobilky Mercedes Benz.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-Benz třídy E na Legendách

Článek

Stuttgartská automobilka s trojcípou hvězdou ve znaku měla na Legendách, motoristické slavnosti proběhnuvší o uplynulém víkendu v Praze na holešovickém výstavišti, co ukazovat. Největším lákadlem byla třída E, která se odhalila v nové generaci teprve nedávno.

Nový, kulatější design na fotografiích nemusel každého potěšit, ovšem naživo je to něco trochu jiného – „éčko“ si zachovává majestát sedanu značky Mercedes-Benz a přibližuje se větší třídě S, ostatně stejně jako tomu bylo u minulých generací obou těchto modelů. Snad jen svítící hvězdy v zadních lampách mohou být poněkud kontroverzní.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-Benz EQE SUV na Legendách

Uvnitř je vůz samozřejmě vrcholně komfortní, nabízí jemnou kůži na sedačkách i ostatních površích. Palubní desku může tvořit gigantický centrální displej, doplněný dvěma menšími po stranách. Mercedes-Benz této konfiguraci říká Superscreen a nabízí ji v EQS i třeba v Sonderklasse – třídě S.

Nová třída E od Mercedesu je tu. Kombinuje tradici s digitalizací

AutoMoto

Kromě třídy E se ukázal také převlečený Renault Kangoo, kterému Mercedes-Benz říká třída T, nebo elektrický crossover EQE SUV.

Několik exponátů přiváží také divize AMG, konkrétně třídu C 63 S E Performance a třídu S 63 E Performance. Důstojná a decentní agresivita vzhledu „eska“ a totéž, jen bez té decentnosti, u „céčka“ jsou již známé. Jak fungují jejich plug-in hybridní ústrojí, která jsou mimořádně výkonná – nabízí 680, resp. 802 koní – vyzkoušíme při standardních testech.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG „Rote Sau“ na Legendách

Dostát významu jména výstavy se lépe daří replice 300 SEL 6.8 AMG, řečený „Rote Sau“ – „Rudá svině“. Originál tohoto vozu, který se bohužel do dnešní doby nedochoval, totiž značku AMG zvládl proslavit v podstatě přes noc – během vytrvalostního 24hodinového závodu v belgickém Spa‑Francorchamps v roce 1971 se dostal na stupně vítězů v konkurenci čistě sportovních modelů.

Budoucnost představuje na obřím stánku Mercedesu-Benz koncept Vision AMG. Představil se už zhruba před rokem jako vize budoucnosti divize AMG s tím, že v roce 2025 má přijít na svět jeho produkční verze.

Délka, nízký profil a uhlazenost karoserie jsou působivé, ovšem nejvýznamnějším designovým prvkem konceptu je absence většiny oken. Můžeme si být téměř jisti, že až tento model bude v prodeji, místo jednoho okna jich bude mít šest, jako naprostá většina čtyřdveřových aut.

Mercedes Vision AMG: Futuristický koncept předpovídá budoucnost aut z Affalterbachu

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám