Hlavní obsah

Program Autosalonu Brno 2003

Novinky, Jaroslav Šimek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: archiv zámku
Článek

Předehra: Autosalon Rally 2003 - 31. 5. - 3. ročník soutěže ve sprintrally. Tři rychlostní zkoušky se pojedou v okolí Brna, zázemí pro servis vozů bude tradičně v areálu brněnského Výstaviště. Akce je součástí mistrovství ČR ve sprintrally, mistrovství ČR v rally historických automobilů a Československé trofeje ve sprintrally.

Kondiční jízdy v autoškole - 6. až 8. 6. - V Kongresovém centru je poskytne Autoškola Pelikán zdarma jak těm, kteří už řidičák mají, tak těm, kteří o něj usilují.

Ukázky z činnosti ÚAMK - 7. až 12. 6. - Na volné ploše Z bude bohatý doprovodný program, jehož součástí je mj. práce s americkou retuší - airbrush firmy Spies Hecker, technické prohlídky vozidel, představení závodního vozu F1 McLaren Mercedes, dětských autokrosových speciálů Buggy Racer a Buggy Junior, ukázky jízd modelů se spalovacím motorem, autogramiáda K. Lopraise, J. Kakrdy a J. Huleše, soutěže návštěvníků o ceny, počítačové hry SONY Play Station 2, přehlídka tuningových vozů ÚAMK Leashed Power a jízdy v dětských buginách od firmy Havel.

Expozice Policie ČR - 7. až 12. 6. - V pavilónu Z mají zájemci možnost zhlédnout ukázky z policejní práce a seznámit se s vybavením policejního sboru.

Tuningový trh - 7. až 8. 6. - V pavilónu C bude připravena prodejní expozice stále žádanějších tuningových výrobků.

Tuningový sraz - 8. 6. - Setkání příznivců individuálně upravených vozidel.

Trial Show - 7. až 11. 6. - Volná plocha A přivítá nejlepší trialisty - reprezentanty ČR.

Babycar 2003 - 8. 6. - V pavilónu Y bude vyhodnocena již tradiční soutěž, v níž dětská porota hodnotí vybrané automobily z probíhajícího Autosalonu.

Auta pro třetí tisíciletí - 8. 6. - V pavilónu Y budou vyhlášeny výsledky IV. ročníku výtvarné soutěže pro mládež do 18 let na téma Vlastní představa o automobilu.

Autohad 2003 - 8. 6. - Na pěší zóně u pavilónu Y se od 12 do 16 hodin uskuteční pokus o překonání rekordu do Guinnessovy knihy rekordů v délce hada složeného z automobilových modelů. Účastníci ve věku do 15 let s nejméně 10 angličáky mají vstup na Výstaviště branou č. 1 volný.

Ve spolupráci s BESIP se uskuteční celá řada akcí: škola bezpečné jízdy pro cyklisty, soutěž ve znalostech bezpečnosti silničního provozu pro děti předškolního věku i školáky, závody minibiků s důrazem na používání ochranných pomůcek, ukázka účinnosti bezpečnostních pásů při simulovaném nárazu vozidla, automobilová škola bezpečné jízdy na umělé fólii, škola bezpečné jízdy pro motocyklisty, ukázky sedaček CHIC-Co a cyklopřileb pro bezpečné cestování dětí, závody motokár atd.

Automechanik - junior 2003 - 9. 6. - Rotunda pavilónu A se stane svědkem vyhlášení vítězů soutěže odborných znalostí a dovedností učebního oboru automechanik. A tamtéž budou ve stejnou dobu - 9. 6. v 11.00 hod. - vyhlášeny výsledky soutěže Autoopravář roku 2003 a Autoservis roku 2003.

Reklama

Výběr článků

Načítám