Hlavní obsah

Pro ty, kterým je Lamborghini Urus málo. Zběsilé SUV přijíždí ve verzi Performante

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Italské Lamborghini oficiálně představilo odlehčenou a posílenou verzi Performante svého SUV Urus. Jedná se o stejný vůz, který před několika dny získal rekord na slavném vrchu Pikes Peak.

Foto: Lamborghini

Lamborghini Urus Performante

Článek

Čas 10:32,064, to je hodnota, kterou před pár dny zaznamenalo Lamborghini Urus Performante na americkém vrchu Pikes Peak, kde nový, dnes už oficiálně představený model, stanovil nový rekord pro produkční SUV. Vůz tak jasně ukázal, na čem Italové v posledních měsících pracovali.

Novinka má ostřejší design a řadu dílů z uhlíkového vlákna. Auto má dvaadvacetipalcová kola ve standardní výbavě, o dvacet milimetrů snížený podvozek a o celých šestnáct milimetrů rozšířený rozchod kol. To zapříčinilo, že SUV je stabilnější, navíc má také nové pneumatiky Pirelli, které jsou speciálně vyrobeny pro tento daný model.

Modernizované Lamborghini Urus stanovilo rekord na Pikes Peaku, je nejrychlejším SUV

AutoMoto

„Model Performante posouvá naše super SUV na další úroveň díky nejvyššímu výkonu a charakteristickému vzhledu,“ uvedl generální ředitel Lamborghini Stephan Winkelmann. Novinka má také nově tvarovanou kapotu a zadní spoiler, který zvyšuje přítlak. Nechybí ani výfuk Akrapovič nebo karbonový difuzor.

Pod kapotou vozu je čtyřlitrový osmiválec, který má v základní verzi urusu 650 koňských sil. S nově nabytým výkonem 666 koňských sil a 850 Nm točivého momentu na 100 km/h zrychlí za 3,3 sekundy.

Supersport do terénu. Lamborghini ukazuje netradiční verzi huracánu

AutoMoto

Urus Performante jede maximální rychlostí 306 km/h, a to i díky odlehčení, které ve finále uspořilo 47 kilogramů. Mimo čísla pak vůz nabídne třeba i nový jízdní režim Rally, který připraví urus na ostrou jízdu mimo zpevněnou vozovku.

Lamborghini uvádí, že první kusy by se měly k zákazníkům dostat už na konci letošního roku. Cena bez příplatků je stanovena na v přepočtu 5,4 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám