Hlavní obsah

Příští generace Volkswagenu Golf má být plně elektrická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Golf je jedním z nejikoničtějších modelů Volkswagenu, a tak název bude žít i v další generaci. Poté, co se osmé vydání hatchbacku dočká konce svého životního cyklu, bude nahrazeno plně elektrickým modelem deváté generace, který bude prvním volkswagenem založeným na platformě SSP. S odvoláním na zdroje uvnitř automobilky to uvádí britský Autocar.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Golf současné, osmé generace

Článek

Příjezd čistě elektrického golfu bude podle Autocaru následovat po rozsáhlé modernizaci současného „osmičkového“ golfu v polovině životního cyklu, kdy má vsadit na hybridní jednotky. Tak, aby si současná generace udržela svou popularitu další tři až čtyři roky a splnila přísnější emisní předpisy Euro 7, které jsou předběžně stanoveny na červenec roku 2025.

Tento facelift, jak Autocaru potvrdil šéf Volkswagenu Thomas Schäfer, doprovodí golf až do plně elektrické příští generace, ve které zaujme místo v portfoliu značky nad připravovaným modelem ID.2. Stát se tak má v roce 2028.

Golf pravděpodobně jako první volkswagen využije novou koncernovou platformu SSP, která slibuje skokovou změnu z hlediska výkonu a užitné hodnoty oproti architektuře MEB, kterou VW využívá pro elektromobily současné generace.

Díky své 800V architektuře a bateriím nového typu se elektromobily založené na této platformě budou moci nabít z 10 na 80 procent za pouhých 12 minut. SSP je také navrženo s ohledem na autonomní řízení a další související funkce.

Elektrické GTI je tu, sportovní verze vznikne z nejlevnějšího volkswagenu

AutoMoto

Seat dostane v koncernu novou roli, v elektrické éře se zaměří na mikromobilitu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám