Hlavní obsah

Prezident Klaus za volantem autobusu

Novinky, Ladislav Schejbal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÝSOKÉ MÝTO

Prezident České republiky Václav Klaus se při své středeční pouti městy Pardubického kraje zastavil i ve Vysokém Mýtě. Zde hlava státu navštívila největšího českého výrobce autobusů - společnost KAROSA. Osobně si vyzkoušel jak se v nově vyrobené karose sedí.

Foto: Policie ČR

Hledaný Štefan Vosátko

Článek

Ve vysokomýtské Karose si Václav Klaus prohlédl celou montážní linku, lakovnu a část svařoven. Na výstavě autobusů si nenechal ujít příležitost posadit se za volant patnáctimetrového autobusu Karosa Ares. Po vystoupení prohlásil: "Sedí se tu dobře, ale když jsem se podíval do zpětného zrcátka, teprve v tu chvíli jsem si uvědomil obrovskou délku tohoto autobusu. Asi bych ho nezvládl."

Klaus Karosu navštívil před osmi lety, kdy se jako předseda české vlády zúčastnil oslav stého výročí založení firmy. "Dnes jsem viděl, jaký za těch osm let udělali ohromný krok," řekl pro ČTK.

Autobusy Karosa byly k vidění i na dubnové kontraktační motoristické výstavě Ostravský autosalon WEVI. Autorizovaný dealer a servis autobusů Karosa společnost KAR-mobil s.r.o. představil nejen novinky z výrobní řady autobusů Karosa. V letošním roce automobilka představili zákazníkům i široké veřejnosti autobusy Karosa C 956 Axer, City Bus, ILIADE RTX a Iveco Daily Touring, který přilákal nejvíce obdivovatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám