Hlavní obsah

Porsche Taycan má další podivný rekord. Udělalo 69 otoček na ledu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německý elektromobil Porsche Taycan se stal držitelem dalšího rekordu, který je ale z říše těch poněkud bizarních. Auto se v rukou Terryho Granta dovedlo otočit kolem své osy na ledu, a to hned 69krát.

Foto: Porsche

Porsche Taycan Cross Turismo (Ilustrační foto)

Článek

Rekordy v rychlosti, dojezdech a traťových časech. To všechno se stalo naprosto běžným v rámci elektrického Porsche Taycan, které sklízí obdiv a ovace po celém světě.

Kia EV6 GT má šlapat na paty Porsche Taycan Turbo

AutoMoto

Poslední příspěvek do sbírky rekordů taycanu přišel ze Švédska, kde se s verzí Cross Turismo rozhodl britský jezdec Terry Grant udělat 69 otoček kolem své osy na ledu, čímž se zapsal do Guinnessovy knihy světových rekordů za nejvíce otoček na ledu v elektrickém voze.

Pokus se konal během akce Race of Champions 3. února letošního roku, informace a video však byly zveřejněny až koncem dubna. Byl k němu použitý běžný model se zimními pneumatikami s hřeby, které jsou v některých severských státek legální.

Auto při pokusu nesmělo zastavit, což se ukázalo být obtížné kvůli čidlu, které najednou odpojilo přívod elektřiny. Pneumatiky na něj totiž házely sníh a ono si myslelo, že došlo k nehodě. Druhý pokus ztěžovaly vyježděné brázdy v ledu, ovšem nakonec se Grantovi podařilo rekord stanovit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám