Hlavní obsah

Porsche láká na ostrý taycan, půjde zřejmě o rekordmana z Nürburgringu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová verze elektrického sedanu značky Porsche bude představena začátkem příštího týdne. Ještě lepší dynamiku prozrazuje i výraznější zadní křídlo, které připomíná nového rekordmana z Nürburgringu.

Foto: Porsche

Porsche láká na premiéru dynamičtější verze modelu Taycan.

Článek

Automobilka Porsche na svých sociálních sítích zveřejnila snímek se siluetou elektrického sedanu Porsche Taycan, jehož zadní část ovšem zdobí výraznější spoiler. Snímek doplnila odkazem na YouTube, kde láká na premiéru „ještě dynamičtějšího“ modelu Taycan.

Zatím pouze víme, že premiéra proběhne 11. března ve 14:00, křídlo a řidič v helmě za volantem ale naznačují, že by se mohlo jednat o novou vrcholnou výbavu, jejíž předsériová verze zajela rekord mezi elektrickými sedany na slavném Nürburgringu.

Testovací jezdec Lars Kern tehdy zvládl pokořit jeden z nejnáročnějších okruhů v Evropě v čase 7:07,55, čímž překonal předchozí rekord Tesly Model S Plaid o bezmála 18 sekund. Podobnost mezi tajemnou novinkou a rekordním vozem pak můžeme spatřit například v napevno umístěném křídle.

Nový model by podle Carscoops mohl dostat označení Turbo GT a jeho karoserii by kromě křídla mohl zdobit i výraznější přední splitter a zadní difuzor, zatímco v podbězích se očekává nová sada kol. Vůz by navíc mohl projít lehkou odtučňovací kúrou.

Zřejmě nejzajímavější změny by se ale mohly odehrát pod kapotou, kde se očekává pohonné ústrojí s výkonem přes 1000 koňských sil. Nové by pak mohly být i baterie, respektive jejich chemie. Na konkrétní informace si však budeme muset počkat až do oficiální premiéry.

Modernizované Porsche Taycan představeno, Turbo S je historicky nejvýkonnějším modelem značky

AutoMoto

Tajemné Porsche Taycan je novým vládcem Nürburgringu, Teslu překonalo o 17 sekund

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám