Hlavní obsah

Porsche chystá nejvýkonnější cayenne v historii, pomůže si elektřinou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Porsche zveřejnila další detaily o chystaném provedení SUV Cayenne. Auto bude dostupné od konce léta v klasickém provedení i verzi Coupe, prodávat se bude po celém světě s výkonem přes 700 koňských sil a točivým momentem 900 Nm.

Foto: Porsche

Porsche Cayenne třetí generace po faceliftu.

Článek

Nabité sestavě motorizací Porsche Cayenne pro modelový rok 2024 vévodí verze Turbo GT nabízející čtyřlitrový motor V8 s dvojitým přeplňováním, který poskytne výkon 650 koňských sil. Problém je ale jasný – v Evropě se jej nedočkáme, neboť neodpovídá přísnějším emisním normám. Porsche má ovšem řešení.

Nepřímou náhradou bude na starém kontinentu plug-in hybridní cayenne, které bude mít rovněž motor V8, ale k němu i elektromotor jako v případě předchozího Cayenne Turbo S E-Hybridu. Vůz se stane nejsilnějším cayenne, které kdy bylo vyrobeno, nabídne kombinovaný výkon přes 700 koní a točivý moment 900 Nm. Kapacita baterie by se pak měla zvednout o 30 procent.

Chystané elektrifikované SUV dovede z 0 na 100 km/h zrychlit za 3,6 sekundy a maximálně pojede rychlostí okolo 300 km/h.

V Německu tak roste konkurence pro elektrifikovanou verzi Lamborghini Urus, která dorazí na trh v příštím roce. Oba vozy přitom mají stejnou platformu MLB Evo. Oficiální představení vozu je plánováno na přelom srpna a září, pravděpodobně se jej dočkáme v rámci veletrhu IAA Mnichov 2023.

Porsche ždíme z caymanu ještě víc, verze GT4 RS dostala speciální balíček úprav

AutoMoto

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám