Hlavní obsah

Porsche 911 v nové edici oslavuje 100 let závodění v Le Mans

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Edice Le Mans Centenary pro Porsche 911 Carrera GTS odkazuje na historické závodní speciály 356 SL a 911 GT1. Jak už název speciální edice napovídá, slaví 100 let vytrvalostních závodů v Le Mans od zahajovacího závodu, který se konal 26. až 27. května 1923.

Foto: Porsche

Porsche 911 Carrera GTS v edici Le Mans Centenaire

Článek

Edice modelu 911 Carrera GTS s retro příchutí je k dispozici výhradně ve Francii. Bude se prodávat v přesně 72 exemplářích u příležitosti 72 let nepřetržité přítomnosti značky na slavném 24hodinovém vytrvalostním závodě.

Vůz vychází z verze GTS, má tedy plochý, přeplňovaný třílitr o výkonu 480 koňských sil, lze jej vybavit sedmistupňovou manuální převodovkou nebo osmistupňovou dvouspojkovou skříní PDK.

Za částku 237 819 eur, v přepočtu 5,6 milionu korun, speciální edice obsahuje 30 volitelných doplňků, které jsou součástí standardní výbavy. Stříbrný lak Le Mans je zcela nový, stejně jako logo „46“ jako připomínka čísla, které měl vůz 356 SL v roce 1951, kdy vyhrálo svou třídu při prvním zastoupení Porsche v Le Mans.

Lak vznikl poté, co Porsche spolupracovalo s majitelem 356 SL a také Rodem Emorym z firmy Emory Motorsports, který na restaurování vozu pracoval čtyři roky.

Co se týče bočních žaluzií v zadních okénkách, zlatých kol a červených bezpečnostních pásů, ty se podobají modelu 911 GT1, který triumfoval v roce 1998 v Le Mans. Vůz dostane grafitově modrý interiér s křídovými akcenty na volantu a vyraženým rozložením trati Le Mans na středové loketní opěrce, doplněné nápisem 1923-2023.

Francouzské zastoupení také namontovalo velur na střední části sedadel, zatímco celé jméno speciální edice napsalo na boční prahy a na plaketu umístěnou na palubní desce na straně spolujezdce.

Porsche 356, první sériově vyráběné auto nesoucí jméno slavného konstruktéra, slaví 75 let

AutoMoto

Porsche má nové logo. Změny však hledejte pod lupou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám