Hlavní obsah

Pohrobek Saabu získal investora, NEVS Emily GT má zamířit do výroby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma NEVS, pohrobek švédského Saabu, získal novou naději na vzkříšení ve formě domácího investora. Mají se rozběhnout projekty Emily GT i PONS.

Foto: Peter Wahlström, Plint Marketing

NEVS Emily GT

Článek

Společnost NEVS, která vznikla před lety z popela švédské automobilky Saab, zjara letošního roku vstoupila do „hibernace“, při níž propustila velkou většinu svých zaměstnanců. Cílem bylo odvrátit bankrot.

O něco později však automobilka odhalila elektrický sportovní sedan s názvem Emily GT, který byl ve stádiu prototypu. Neměla peníze na jeho dokončení, a tak to vypadalo, že pár fotek bude to jediné, co svět uvidí.

Foto: Peter Wahlström, Plint Marketing

NEVS Emily GT

Projekt byl tehdy nabídnut k prodeji. Podle nových informací, zveřejněných švédským magazínem Auto Motor & Sport s odkazem na nejmenovaný, avšak údajně důvěryhodný zdroj se povedlo právě to – firma našla pro Emily GT investora a zahájí výrobu v Trollhättanu.

Investora, kterým je údajně jedna společnost, vytvořená dvěma jinými švédskými firmami, získal i projekt PONS, který byl nápadem firmy NEVS na autonomní elektrické vozítko pro různé účely.

Jak se bude výsledek jmenovat, zdali to bude NEVS, či dokonce Saab, zatím není jasné. Více bychom se však mohli dozvědět už v nadcházejících měsících.

Továrna Saabu opět zavírá. NEVS chce propustit téměř všechny zaměstnance

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám