Hlavní obsah

Pocta Renaultu 4. Návrhář z něj vytvořil luxusní hotelový pokoj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzská automobilka Renault se při příležitosti 60. výročí od zahájení výroby modelu Renault 4 rozhodla, že vytvoří vůz, který legendární auto připomene. Vznikl tak elektrický koncept, který vypadá jako luxusní francouzský hotelový pokoj.

Foto: Renault

Renault Suite N°4

Článek

Na oslavu 60. výročí Renaultu 4, kterého se za 30 let výroby po celém světě prodalo osm milionů kusů, se automobilka obrátila na francouzského návrháře Mathie Lehanneura s žádostí, aby vůz přetvořil k obrazu svému. V rámci spolupráce pak vznikl elektromobil inspirovaný elegancí francouzských hotelů.

Foto: Renault

Renault Suite N°4

Koncept s názvem Suite N°4 vychází z karoserie Renaultu 4L, tedy prodloužené verze běžné „čtyřky“. Zadní panely karoserie ovšem Lehanneur nahradil polykarbonátovými okny, aby byl uvnitř dostatek světla. Střecha je pokryta průhlednými solárními panely, které pomáhají elektromobil dobíjet. Tradiční mřížku chladiče zase nahradil hliníkový plech.

Test Renaultu Arkana: Nejen dostupná stylovka

Testy

Vzhled celého vozidla dotváří elegantně zvolená barva laku, se kterou korespondují i poklice disků kol. Uvnitř vozidla Renault použil jen ty nejvybranější látky a tkaniny jako žlutý samet. Kufr se například proměnil v místo, kde mohou pasažéři relaxovat.

K dispozici mají polštáře i polstrovanou matraci, kterou lze prodloužit vysunutím dřevěné zásuvky. Komponenty pro tento prostor dodali ti nejlepší pařížští nábytkáři.

Foto: Renault

Renault Suite N°4

„Chtěl jsem propojit světy aut a architektury a vytvořit hotelový pokoj pod širým nebem,“ uvedl Lehanneur. „Ještě lepší než luxusní hotelové apartmá je totiž spojení obou prvků, které dopravíte přesně tam, kde ho chcete mít. Ať už je to u moře nebo na poli či ve městě,“ uvedl návrhář.

Nový Renault Megane se představil v Mnichově, podívali jsme se dovnitř

AutoMoto

Netradiční koncept najde natrvalo útočiště v muzeu Ateliéry Renault, ale ještě dříve se veřejnosti představí na výstavě Maison & Objet v Paříži.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám