Hlavní obsah

Omlazený Renault Trafic přijíždí v obytné variantě

Na Caravan Salonu v německém Düsseldorfu Renault ukázal obytnou verzi traficu. Jmenuje se SpaceNomad a při premiéře jej doprovází také elektrický koncept Hippie Caravan Hotel.

Renault Trafic SpaceNomad a koncept Hippie Caviar HotelVideo: Renault

 
Článek

Dodávka či osobní van střední velikosti Renault Trafic nedávno prošel faceliftem, který mimo jiné zahrnuje novou příď či zcela odlišný interiér.

Nyní se představuje i ve verzi pro dobrodruhy a fanoušky obytných přestaveb. Podobně jako konkurenti včetně Volkswagenu T6.1 California nebo Mercedesu Marco Polo má otevíratelnou střechu, která tvoří horní lůžko.

Je k dispozici v délkách 5080 mm a 5480 mm. Dodávka nabízí také konfigurace se čtyřmi a pěti sedadly, manuální a automatické převodovky a motory s výkony od 110 až 180 koní.

Renault Trafic má po faceliftu. Změnil se především uvnitř

AutoMoto

Uvnitř majitelé najdou „plně vybavenou kuchyň“ s dvouplotýnkovým sporákem, lednicí o objemu 49 litrů a dřezem s integrovanou baterií. K dispozici je i samostatný stůl, který lze použít uvnitř nebo vně vozidla.

Renault dále zmiňuje otočná přední sedadla, jednoduchou venkovní sprchu a markýzu o rozměrech 220 x 235 cm. Součástí je i vnitřní osvětlení LED a 2000W topení. Díky nové palubní desce je k mání také bezdrátová nabíječka smartphonů a 8palcový informační a zábavní systém s kompatibilitou Android Auto a Apple CarPlay.

Foto: Renault

Renault Trafic SpaceNomad

Před faceliftem byla přestavba určena jen pro švýcarský trh, novinka se ovšem rozšiřuje také do Rakouska, Belgie, Dánska, Francie a Německa. Ceny a dostupnost na českém trhu zatím nejsou známy.

První jízda s Volkswagenem California 6.1: Trocha digitalizace do toho kempování

AutoMoto

Do budoucnosti hledí koncept Hippie Caravan Hotel, který se zatím na trh nechystá. Jde o elektromobil rovněž z traficu. Inspirován je dle tvůrců šedesátými lety.

Má dvoubarevný exteriér a místo výklopné sřechy nabídne střešní terasu. Interiér je řešený jako retro obývací pokoj, lednice či postel zde nechybí. Postel lze vysunout ze zadní části vozidla, zatímco „závěsy poskytují soukromí a ochranu před povětrnostními vlivy“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám