Hlavní obsah

Pětistovka od Abarthu má za sebou další dílčí modernizaci

Abarth přejde zcela na elektromobily v roce 2024, ale než se tak stane, italská značka představuje řadu 595 / 695 pro poslední modelový rok. Nabízí zjednodušený proces konfigurace ve třech krocích a přidává do palety barev nový odstín závodní oranžové.

Foto: Abarth

Abarth 595 pro modelový rok 2023

Článek

Nová barva je inspirována Fiatem 131 Racing Volumetrico Abarth ze 70. let. Podle automobilky slouží také jako střed mezi červenými a žlutými odstíny, které se ukázaly jako docela populární volba pro modely Abarthu.

V souladu se strategií mateřského Fiatu představil Abarth novou strukturu výbav, která zákazníkům usnadňuje specifikaci jejich vozů. Prvním krokem je výběr mezi modely 595 a 695, které jsou k dispozici v provedení hatchback nebo kabriolet. Pak je na výběr mezi výbavou Turismo a Competizione. Nakonec mohou přidat pakety Tech nebo Comfort podle svých preferencí.

Abarth testuje rozpoznávání obličejů. Řekne, jak moc se za volantem bavíte

AutoMoto

Abarth 595 je vybaven přeplňovaným 1,4litrovým motorem o výkonu 121 kW, 165 koní, zatímco verze 695 zvyšuje výkon na 132 kW, 180 k.

Výbavy Turismo i Competizione jsou standardně dodávány se 17palcovými litými koly, i když s jiným designem.

Balíček Tech zahrnuje osvědčený 7palcový informační a zábavní systém a automatickou klimatizaci, zatímco paket Comfort přidává prvky, jako je audio systém Beats a xenonové světlomety. Sportovní sedadla Sabelt Carbon jsou volitelná a lze je kombinovat pouze s výbavou Competizione.

Abarth zatím neoznámil ceny pro modelovou řadu 2023. V roce 2023 je to také 15 let od chvíle, kdy značka se škorpiónem v logu v roce 2008 představila původní verzi Fiatu 500 a v nadcházejících letech jej podrobila nesčetným aktualizacím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám