Hlavní obsah

Ostré Volkswageny budou elektrické, Touareg R je začátek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejrychlejší Volkswageny budou pracovat s elektrickým pohonem, jak naznačil Touareg R a nyní potvrdil Jürgen Stackmann z představenstva koncernu. Nečekejte je ale na silnici hned zítra.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Volkswagen Golf R současné generace (ilustrační foto)

Článek

Osmá generace Golfu bude mít ve verzi R spalovací čtyřválec. U té deváté ale bude dost možná pracovat i nějaký elektromotor. Jürgen Stackmann, člen představenstva koncernu Volkswagen, totiž britskému Top Gearu potvrdil, že divize R bude elektrická.

Nejostřejší Volkswagen Touareg dostal písmeno R a baterii do kufru

Autosalon Ženeva

„Budoucnost R potřebuje být a bude elektrická,” citoval ho britský web. Stackmann také poukázal na již odhalený Touareg R, který je prvním hybridem v nabídce této divize. Má třílitrový benzínový šestiválec a elektromotor a dohromady pohonné ústrojí dává 462 koní a 700 N.m., a to rozhodně nejsou směšná čísla.

Volkswagen s elektrickým sporťákem zbořil dosavadní rekord Pikes Peak

AutoMoto

Kromě toho elektrická placka Volkswagen I.D. R sbírá rekordy, kudy chodí, což je další důkaz, že elektřina jako pohon vysoce výkonných aut dává smysl. Ovšem, elektrická R tu nejspíš nebudou zítra ani pozítří, a tak se zatím můžeme těšit z těch benzínových.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám