Hlavní obsah

Osobitost pro BMW M2 od firmy Hamann

BMW M2 je jistě osobitý vůz už sám o sobě. A hlavně plný síly a radosti z jízdy, kterou rozdává na všechny strany. Ale samozřejmě, že i super auto může být ještě lepší. A tak je tu firma Hamann.

Foto: Hamann

Hamann BMW M2

Článek

BMW M2 je velmi slušný sportovní automobil. Podle mnohých je to nejlepší BMW v celém současném výrobním programu. Proč? Protože je to malé, lehké a pěkně rychlé auto, které je zase radost řídit. Výkon z jeho přeplňovaného řadového šestiválce je 272 kW a točivý moment 465 Nm - to jsou velmi slušné hodnoty.

Komu to však nestačí, ten si pořídí nějakou úpravu od tuningové firmy. Třeba od Hamann Motorsport. Tam své práci rozumí. Dokážou upravit Ferrari, Porsche nebo třeba BMW M2 stejně pečlivě. Tady máme auto, které dostalo nový speciální výfuk z nerezu, který má hodně dobrý bublavý zvuk. K tomu pak je přeprogramovaná ECU. Výsledkem je zvýšení výkonu na 309 kW a točivého momentu na 530 Nm.

Foto: Hamann

Hamann BMW M2

Podle firmy dokáže auto zrychlit na 100 km/h za pouhých 4,2 sekundy.

Hamann upravil i vzhled, který vypadá zajímavě. Především barevně lakovaná kola poutají pozornost, ale je tu i kus předního nárazníku, nový difuzor nebo nová odtrhová hrana na víku kufru. Všechno samozřejmě z uhlíkového kompozitu.

Foto: Hamann

Hamann BMW M2

Kdo se bojí, že by úpravou zničil auto, pak je na stránkách firmy tradiční informace, že všechny úpravy jsou prvotřídní a vypiplané tak, že se na ně vztahuje klasická záruka.

Samozřejmě že to není zadarmo. Jen za jediný dvacetipalcový ráfek dá zákazník v přepočtu nějakých osmnáct tisíc korun. Samozřejmě bez pneumatiky. A na výfuk je třeba si připravit nějakých 160 000 Kč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám