Hlavní obsah

Opel převedl studentský návrh do reality. Rocks E-Xtreme je bizarní bugina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Opel představila studentský výtvor, který je založený na standardním elektromobilu Rocks-e. Tento koncept je ovšem výrazně „tvrdší“ a tváří se, jako by rád vyrazil mimo silnice.

Foto: Opel

Opel Rocks E-Xtreme

Článek

Opel elektromobil Rocks-e uvedl na trh v srpnu roku 2021 jako přeznačkovaný Citroën Ami a automobilka v té době o autě mluvila jako o jednom z prvních elektromobilů, které přinášejí skutečnou městskou udržitelnou mobilitu.

Opel pak minulý rok dokonce zašel ještě dál a e-Rocks dostalo i nákladní verzi. A nyní jsme se dokonce dočkali verze terénní.

Studentský koncept Rocks e-Xtreme je ovšem jednorázovým prototypem, který nepůjde do výroby. Automobilka jej vytvořila podle odvážného návrhu studenta designu Lukase Wenzhöfera, který vyhrál soutěž #OpelDesignHack. Plánem mladého designéra bylo převést model e-Rocks do extrému a proměnit ho v terénní, zábavné a uhrančivé vozidlo.

Foto: Opel

Opel Rocks E-Xtreme

Ve srovnání se standardní verzí se koncept vyznačuje širšími podběhy kol, trubkovým rámem kolem kabiny a pneumatikami, které vyčnívají zpod kabiny. Auto má také nové zavěšení kol, nabízí větší světlou výšku a v neposlední řadě obří zadní křídlo. Zajímavostí je, že spoiler pochází z modelu Vectra GTS V8, závodního cesťáku DTM se čtyřlitrovým motorem V8.

„Schopnost v terénu podporuje pocit svobody dojet do jakéhokoli cíle. A zvýšená sportovnost slibuje extra zábavu z jízdy, která ukazuje, že elektromobilita je víc než jen rozumné řešení,“ vysvětlil designér Wenzhöfer.

Foto: Opel

Opel Rocks E-Xtreme

Auto mimo jiné dostalo i novou přední masku LED světlomety a logem automobilky Opel. Celý přední panel i blatníky vyrobila 3D tiskárna a designér ještě přidal další LED světla na střechu vozu. O mechanických vylepšeních nemáme jedinou zmínku, a tak lze předpokládat, že auto stále využívá 5,5 kWh baterii s dojezdem 75 kilometrů a elektromotor s výkonem 8 koňských sil.

Opel představil nové logo

AutoMoto

Reklama

Související články

Test Opelu Astra ST: Sebejistý dlouhán

Působivá velikost kufru a ještě impozantnější stabilita v opravdu vysokých německých dálničních rychlostech - to jsou dvě věci, které definují astru Sports...

Opel Corsa prošel modernizací

Facelift přivál Opelu Corsa novou tvář, mild-hybridní techniku, dvouspojkovou převodovku či větší baterii pro elektrickou verzi.

Výběr článků

Načítám