Hlavní obsah

Opel uvedl maličký Rocks-e. Je spíše čtyřkolkou než automobilem

Novinky, Daniel Havlina

Automobilka Opel představila svůj dosud nejmenší model Rocks-e, který vychází z Citroënu Ami. Jedná se o maličký elektromobil, který neváží ani půl tuny.

Foto: Opel

Opel Rocks-e

Článek

Podle regulí Evropské unie je nový Opel Rocks-e spíše čtyřkolkou než běžným vozidlem. Se svojí vahou nižší než 425 kilogramů se jedná o skutečně malé vozítko určené především na jízdu ve městě. Podle Opelu má vůz 5,5 kWh elektromotor s maximální rychlostí 45 km/h a dojezd 75 kilometrů.

Citroën má miniaturního Kamaráda. Model Ami je navržen pro levné sdílení

AutoMoto

Auto je dlouhé pouhých 241 centimetrů a většinu proporcí si vypůjčilo od Citroënu Ami. Kromě loga Opel totiž vůz vypadá úplně stejně jako jeho francouzský sourozenec. Vůz má velké přední světlomety, čtrnáctipalcová kola a dvoubarevný lak. Jedním z nejzajímavějších detailů je i fakt, že se dveře otevírají v opačném směru.

Foto: Opel

Opel Rocks-e

V interiéru se nejedná o žádné luxusní vozidlo, ale to prakticky není potřeba. Rocks-e má v kabině vše, co řidič potřebuje. Jsou zde dva úložné prostory, vstup pro USB, maličký infotainment, ovládání klimatizace, volant a dvě jednoduchá sedadla.

Opel přejde od roku 2028 na elektromobily, chystá návrat manty

AutoMoto

Prodej Rocks-e má být zahájen v sousedním Německu, a to už letos na podzim. O rok později by pak měl maličký elektromobil dorazit i na trhy do ostatních zemí, potažmo i do Česka. Určen bude především pro sdílení uvnitř velkých měst.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám