Hlavní obsah

Ojeté škodovky zlevňují

Novinky, aak
PRAHA

Automobily z mladoboleslavské Škoda Auto jsou základem českého vozového parku. S nástupem nové generace modelu Octavia klesly ceny ojetých škodovek v průměru o 10 procent, informovala v úterý tisková mluvčí autobazaru AAA Auto.

Článek

"Řetězovou reakci propadu cen vyvolal nástup nového modelu Octavie, který se začal v cenách výrazněji projevovat až nyní, kdy je jich dostatek a ve větším množství se dostávají i na trh ojetin, " uvedl manažer prodeje  Tomáš Lachout a dodal, že právě to spustilo řetězovou reakci v cenách škodovek.

Nástup nové Octavie, která se stala Autem roku v české obdobě celoevropské novinářské ankety, podle Lachouta srazil ceny první generace tohoto úspěšného modelu tak, že nejlevnější octavii lze pořídit od 120 tisíc korun. Což představuje desetiprocentní propad cen, stejně jako u fabie. Felicie jsou o 12 procent levnější a lze je pořídit již od 40 tisíc. O jedenáct procent klesly pak i ceny stařičkých favoritů, jejichž cena v autobazarech startuje na 9000 korunách.

Podle Lachouta si nicméně škodovky stále drží cenu nejlépe ze všech značek. Vozy mladoboleslavské automobilky se na trhu ojetých vozů podílejí zhruba čtvrtinou. Od začátku roku v AAA Auto prodali 3500 ojetých fabií a 3000 octavií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám