Hlavní obsah

Od roku 2050 zcela bez nehod? Volkswagen má ambiciózní plán

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen chystá pro letošní rok premiéru sady bezpečnostních asistenčních systémů. Jejich sofistikovanost má teoreticky zajistit nulovou nehodovost od roku 2050. Pro Automotive News Europe to ve čtvrtek sdělila automobilka.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID.3

Článek

Volkswagen zatím ohledně nového softwaru a hardwaru bezpečnostních systémů nesděluje úplná specifika, software by však měl být chytřejší, než tomu je dnes a soustavu pokročilých senzorů by měl využívat lépe.

"Volkswageny nové generace budou vybaveny softwarem, senzory a procesory, které umožní vozidlům předvídat nehody a vyhnout se jim, a především neustále se učit novým reflexům," řekl v Berlíně šéf strategie společnosti Michael Jost.

"Do roku 2050 nechceme mít žádné nehody," uvedl. Nový softwarový operační systém vozidel si v první fázi adoptoval elektromobil VW ID.3, první vůz na elektrické platformě MEB a první člen budoucí rodiny elektromobilů ID. Má být průběžně aktualizován, jak se softwarové algoritmy zlepšují.

Volkswagen představil elektrický crossover ID.4

AutoMoto

"Částečně se tak měníme od výrobce zařízení k softwarově orientované společnosti," řekl. Právě se softwarovými potížemi se ID.3 potýkal při startu výroby. „Zatím to není na 100 procent. Je normální, že technické úkoly musí být provedeny krátce před uvedením na trh,“ řekl Ulbrich o stavu vývoje softwaru ID.3.

Reklama

Související články

Volkswagen ukazuje elektrické kombi

Na autosalonu v americkém Los Angeles, který potrvá do 1. prosince, představil Volkswagen nový koncept, který se zanedlouho přemění na skutečný sériový model....

Výběr článků

Načítám