Hlavní obsah

Objednávky purosangue stojí. Ferrari má plný seznam zájemců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové SUV od italské automobilky Ferrari v současné chvíli nelze objednat. Vedení muselo objednávky zastavit, protože není schopno žádaný počet vozů vyrobit v rozumných termínech dodání.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Článek

Ferrari trpí vlastním úspěchem. Nové SUV, které bylo představeno v polovině letošního září, se za pár týdnů stalo obrovským hitem. Z tohoto důvodu musela automobilka dočasně uzavřít knihu objednávek, což v rozhovoru pro web Drive přiznal i marketingový ředitel Ferrari Enrico Galliera.

„Není tajemstvím, že jsme přestali přijímat objednávky. Měli jsme takový zájem, aniž bychom dodali jediné auto. Učinili jsme rozhodnutí, o kterém si myslíme, že je v souladu s pozicí Ferrari i našeho modelu,“ řekl.

Foto: Ferrari

Ferrari Purosangue

Automobilka mimo jiné naráží na problém, protože konkurenční Lamborghini Urus nemá žádný výrobní strop. Ferrari naopak už při představení uvedlo, že bude počty hlídat kvůli exkluzivitě. Purosangue proto nesmí tvořit více než 20 % z celkového objemu vyrobených Ferrari za rok. Už nyní jsou ale objednávkové knihy tak plné, že zákazníci budou čekat 2 roky.

Paradoxní je, že purosangue je dražší než prakticky všichni jeho konkurenti. Zahájení výroby je pak naplánováno na rok 2023. Ze začátku se k zákazníkům dostanou modely s motorem V12, ale časem by mělo Ferrari přijít i s hybridní variantou.

Formule po Schumacherovi vydražena za neuvěřitelnou cenu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám