Hlavní obsah

O elektrický obytňák není zájem, zní z Volkswagenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již od premiéry produkční verze retro-stylizované elektrické dodávky Volkswagen ID. Buzz se vedou spekulace o její obytné verzi, na tu si však budeme muset ještě pár let počkat.

Foto: Volkswagen

Volkswagen ID. Buzz Cargo

Článek

Volkswagen ID. Buzz svým designem již od prvního konceptu odkazoval na stylovou první generaci ikonické dodávky Volkswagen T1, známé také jako Bulli, která se především v zámoří proslavila jako tzv. hippie dodávka.

Není tedy divu, že se již nedlouho po představení produkční verze začalo mluvit o obytné verzi, která by v duchu tradičního značení automobilky Volkswagen dostala jméno California. Jenže v současné době není vůbec jisté, kdy a zda vůbec ji automobilka představí.

Podle informací britského Autocar totiž Volkswagen aktuálně nevidí dostatečný zájem o podobný typ elektrického obytného vozu. S vývojem tak evidentně není třeba spěchat.

„Mohu vám říci, že vždy vycházíme z trhu, a když jsme se podívali na čísla z trhu a blíže se seznámili s našimi zákazníky, ukázalo se, že potřeba těchto typů vozidel - obytných vozů s bateriovým elektrickým pohonem - z našeho pohledu zatím neexistuje,“ uvedl Lars Krause, prodejní a marketingový šéf VW, v rozhovoru pro Autocar.

Automobilka očekává, že by se zájem v této oblasti mohl začít zvyšovat ke konci desetiletí. Je tedy možné, že Volkswagen ID. Buzz California dorazí až za několik let. V mezidobí pak může automobilka sledovat zájem o elektrifikované obytňáky na novém Volkswagenu California, který bude vycházet z modelu Volkswagen Multivan (T7).

Nový obytný VW California, který by měl na evropské trhy dorazit během tohoto roku, totiž nejspíš nabídne i plug-in hybridní pohon. Pokud by se ale ukázalo, že zájemci o obytné vozy nejeví velký zájem ani o plug-in hybrid, elektrický obytňák by nedával velký smysl.

Volkswagen ID. Buzz GTX je historicky nejsilnějším bulli

AutoMoto

Volkswagen představil obytnou californii nové generace

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám