Hlavní obsah

Nultý den ženevského autosalonu: poslední přípravy a auta pod plachtou

Novinářské dny autosalonu v Ženevě začínají až v úterý, ovšem už v pondělí nás Škoda vzala na představení konceptu Vision X. Někde panuje klid a vše je hotovo, jinde jsou přípravy stále v plném proudu. Všichni mají co dělat i pouhé hodiny před otevřením bran.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Nultý den ženevského autosalonu 2018

Článek

Ženevský autosalon je největším evropským svátkem nových aut. Je to desetidenní veletrh, na který přijedou stovky tisíc lidí - loňský ročník uvítal 690 tisíc návštěvníků. Člověk by tedy řekl, že všechno bude včas připraveno.

Na autosalon jsme přijeli v pondělí 5. března, tedy tzv. nultý den. Ještě nebylo oficiálně otevřeno, ale automobilka Škoda si nachystala odhalení konceptu Vision X právě na tento den. [celá zpráva]

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Vision X - odhalení v Ženevě

Stánek Škodovky je tedy připraven, ovšem je to jeden z mála. Na spoustě dalších míst je vidět ruch, jak přípravy probíhají do poslední chvíle - tady je na zemi hromada odřezků koberce a kusů žlutého krycího papíru oboustranné kobercové lepicí pásky, tady pracuje nějaká technika, jinde zase někdo leští písmenka ve jméně značky za zakrytými auty.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Nultý den ženevského autosalonu 2018

Nedávno poodhalená italská „střela”, vůz jménem Corbellati Missile, je naopak na nadcházející odhalení připraven. Čeká na svém stánku pod plachtou a je kolem něj klid, nikdo neběhá, nikdo nic na poslední chvíli neleští. [celá zpráva]

Foto: Marek Bednář, Novinky

Nultý den ženevského autosalonu 2018

Naopak stánek Lvchi Auto, nového a zatím neznámého čínského výrobce elektromobilů, vykazuje spoustu činnosti. Zpod plachty na piedestalu částečně vykukuje nějaké auto. Může to být čtyřdveřové Venere, jehož odhalení je plánováno právě na ženevský autosalon a které má mít tisíc elektrických koní a zrychlit na stovku pod tři vteřiny?

Foto: Marek Bednář, Novinky

Nultý den ženevského autosalonu 2018

To se dozvíme v úterý, kdy autosalon otevře své brány novinářům oficiálně. Byť, samozřejmě, ani v pondělí jsme dovnitř nepřelezli přes plot, ale vešli normálně dveřmi.

Reklama

Výběr článků

Načítám