Hlavní obsah

Corbellati Missile: italská „střela“ chce jet rychlostí 500 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dosud neznámý hypersport jménem Corbellati Missile chce být nejrychlejší na světě s maximálkou 501 km/h. K tomu mu má pomoci přeplňovaný osmiválec o výkonu 1800 koní. Oficiální premiéru bude mít na ženevském autosalonu.

Foto: Corbellati

Corbellati Missile – počítačová ilustrace.

Článek

Hennessey Venom F5, Koenigsegg Agera RS, Bugatti Chiron – tahle tři auta spojuje extrémně vysoká maximální rychlost, v případě Chironu dokonce ještě neznámá, protože to nikdo nezkusil.

Pokud ovšem jsou proklamace automobilky Corbellati správné, ani jedno z nich si s rekordem neškrtne. Jejich první vůz s názvem Missile – česky „střela“ – má zvládnout 501 km/h.

Corbellati je italská rodinná firma, která se dosud zabývala šperky a uměním. V několika posledních letech – facebooková stránka Corbellati vznikla v roce 2015 – se ale pustila do sportovních aut. „Toto dobrodružství začalo před pár lety, trochu z legrace, trochu z vášně, ale rychle se stalo seriózním a náročným projektem,“ píše se na webu Corbellati.com.

Výsledkem této snahy, která jistě musí trvat déle než zhruba dva roky, má být hypersport s názvem Missile, který má překonat hranici 500 km/h. K tomu mu má pomoci nikoliv elektromotor, ale devítilitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly o výkonu 1800 koní a 2350 Nm.

Ten má posílat svůj výkon na zadní kola přes šestistupňovou automatickou převodovku. Vůz má 20” kola, karbon-keramické brzdy s 394mm kotouči a šestipístkovými třmeny na obou nápravách a pneumatiky o šířce 345 mm na zadních kolech.

Jeho základ tvoří karbonové šasi, na kterém jsou upevněny karbonové díly karoserie. Výška vozu je dle webu výrobce jen 117 centimetrů. Skutečné fotky auta zatím zveřejněny nebyly, na Facebooku se můžeme podívat jen na počítačové ilustrace.

Reklama

Výběr článků

Načítám