Hlavní obsah

Nový vůz automobilky, o které jste nikdy neslyšeli, bude mít 1010 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud jste o značce FV-Frangivento nikdy neslyšeli, nejste sami, třebaže se zabývá tím, čím si jiní v Itálii vydobyli světovou slávu - výrobou supersportů. Její nejnovější počin se jmenuje Asfanè DieciDieci a má být odhalen příští týden.

Foto: FV-Frangivento

Ilustrace FV-Frangiventa Asfanè DieciDieci

Článek

FV-Frangivento Asfanè DieciDieci je jméno poměrně složité, ale nikoliv bez nápadu. DieciDieci znamená „deset deset”, a přesně tolik má mít vůz koní - 1010. Asfanè zase v piemontském nářečí znamená něco jako „to se nedělá”.

Znamená to, že ilustrace automobilky ukazuje auto o více než tisíci koních, které „se nedělá”, ale že ho přesto uvidíme příští týden. Konkrétně 30. května v Národním automobilovém muzeu v Turíně.

Asfanè DieciDieci se ukázalo v roce 2016 jako koncept, zrozený ze snů zakladatelů značky Giorgia Pirola a Paola Manciniho. Skutečným autem se mohlo stát díky finanční injekci třetího společníka Carla Piola, píše italský web ANSA.

Příliš technických dat zatím k mání není, ale víme, že Asfanè DieciDieci bude hybrid se strukturálními částmi z hliníku a karbonu. Vzadu má pracovat přeplňovaný zážehový motor, přední kola mají být poháněna elektřinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám