Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf už má za sebou první tuning, ABT upraví podvozek i kola

Poslední, osmá generace nového Golfu je na trhu jen pár měsíců, ale úpravce ABT už má řešení, jak auto vyladit. Představil řadu úprav pro jeden z nejoblíbenějších hatchbacků současnosti.

Foto: ABT

Volkswagen Golf ABT

Článek

ABT Sportsline je společnost, která se zabývá úpravami koncernových vozidel, hlavně pak Audi a Volkswagen. Není proto divu, že brzy po představení osmé generace Golfu už představila řadu vylepšení.

Foto: ABT

ABT nabízí pro nový Golf i nová kola.

V balíčku „zlepšováků“ pro Golf je třeba snížení vozidla pomocí nových pružin, a to závisle na motorizaci buď o 25 milimetrů nebo ještě o pět méně. Má to hned dvě výhody. Auto vypadá sportovněji, pochopitelně, ale především to má podle ABT příznivý vliv na jízdní vlastnosti, zvláště pak v kombinaci s příplatkovým adaptivním podvozkem.

Mimo pružin může mít Golf od ABT i nová kola ze série ER-C. Pro toho, kdo je zastáncem jízdních vlastností, jsou k dispozici osmnáctipalcová kola, komu záleží více na vzhledu, může mít „devatenáctky“ či „dvacítky“.

Renault Clio se v únoru stal nejprodávanějším vozidlem Evropy

AutoMoto

ABT v tuto chvíli nenabízí žádné úpravy motoru u nových Golfů osmé generace, nicméně firma se nechala slyšet, že už pracuje na kompletních balíčcích, které vylepší i řadu motorů.

Reklama

Související témata:

Související články

Budoucímu Golfu R se elektrifikace vyhne

Volkswagen nedávno představil silné varianty nového Golfu ve všech možných motorizacích od benzínové přes naftovou až po hybridní. I proto se už nyní mohou...

Výběr článků

Načítám