Hlavní obsah

Nový systém Hondy monitoruje značení na silnicích, dokáže upozornit silničáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Honda vyvinula speciální systém, který za jízdy snímá vozovku a tím kontroluje její technický stav včetně značení. Získané informace navíc vůz sdílí se správci komunikace a tím jim usnadňuje práci.

Foto: Honda

Senzor od Hondy hlídá správné značení silnic.

Článek

Technické oddělení Honda Research na projektu spolupracuje s dopravním oddělením a správou komunikací v americkém státě Ohio. V rámci této kooperace Honda představila i nový senzor, který za pomocí kamer v automobilu dohlíží na dopravní značení okolo cest.

Honda ukazuje nový Civic Type-R v lehkém maskování. Dorazí v příštím roce

AutoMoto

Cílem celého projektu je pomoc státním službám v efektivnější kontrole a také v rychlosti reakčního času na nutné opravy.

Když vůz zaznamená poruchu, anonymně odešle snímek včetně GPS souřadnic úřadům. V momentě, kdy se jedná o značení, systém to řádné označí zelenou, vyžadující opravu červenou a chybějící šedou.

Spolupráci s Hondou si mimo jiné pochvalují i samotné úřady. Díky anonymnímu odesílání informací je zaručena bezpečnost řidiče a zároveň systém šetří úředníkům čas a také peníze. Úřad uvádí, že kontrolu samozřejmě i nadále provádí, nicméně spolupráce činnost výrazně zefektivní.

Honda Integra se vrací, zatím jako americká Acura

AutoMoto

Honda dále uvedla, že zkoumá i možnost rozjezdu podobné komunikace i mezi samotnými vozidly a řidiči. Tvrdí, že podobný systém by mohl být užitečný třeba v systémech asistovaného řízení. V budoucnosti Honda uvažuje i o dalším využití senzoru, třeba ke kontrole vozovky samotné.

Reklama

Související články

Honda NSX se loučí ostrou verzí Type S 

Třebaže zatím nese jen logo Acura, díváme se na Hondu NSX Type S – labutí píseň hybridního sporťáku, který se snažil navázat na fenomenální úspěch původní NSX....

Výběr článků

Načítám