Hlavní obsah

Budoucnost Hondy ukazuje elektrické HR-V a hranaté koncepty

Honda ukázala tři koncepty řady e:N. Symbolizují chystanou elektrickou ofenzivu. Další dvě předprodukční SUV jsou prvními elektrickými SUV značky, vycházejí z crossoveru HR-V.

Foto: Honda

Koncepty Honda e:N

Článek

Japonská automobilka má v plánu v příštích pěti letech uvést na trh 10 elektromobilů v Číně, které budou všechny používat nové pojmenování e:N. Řada těchto vozů se objeví i na jiných trzích, včetně Evropy.

První dva modely, sportovně střižené e:NS1 a e:NP1, jsou příbuznými vozy nového crossoveru HR-V a budou nabízeny čínskými podniky spolupracující s Hondou, Dongfengem Honda a GAC ​​Honda. Oba se mají začít prodávat na jaře 2022.

Nová Honda HR-V má ceny pro český trh, přijíždí s jedinou motorizací

AutoMoto

Honda uvádí, že modely řady e:N budou využívat architekturu „vyvinutou výhradně pro elektromobily”. Jedná se o prodlouženou verzi platformy Honda E. Jsou vývojem konceptu SUV e:Prototype, který Japonci představili na autosalonu v Pekingu v roce 2020.

Foto: Honda

Honda e:NP1

Foto: Honda

Honda e:NS1

Honda také ukázala tři koncepční modely e:N Coupé, e:N SUV a e:N GT, které plánuje v příštích pěti letech použít jako základ pro produkční vozy. Tyto vozy i díky pozdějšímu datu uvedení vykazují agresivnější a odvážnější styl než zmiňované modely e:NS1 a e:NP1.

Test Hondy e: Na míru své cílové skupině

Testy

Honda nezveřejnila žádné výkonové ani technické detaily těchto dvou nových produkčních modelů ani tří konceptů. Nové elektrické modely jsou potvrzeny pouze pro Čínu, ale firma uvedla, že „plánuje globální export modelů řady e:N vyvinutých a vyráběných v Číně, aby přinesly novou hodnotu většímu počtu zákazníků po celém světě“.

Foto: Honda

Koncepty Honda e:N

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám